Facilitati

Palatul Parlamentului

Vestit pentru dimensiunile impresionante, Palatul Parlamentului este unul dintre cele mai interesante cladiri pe care ar trebui sa le vizitezi daca ajungi in Bucuresti. Acest edificiu grandios este caracterizat de melanjul arhitectonic deosebit care reuneste stilul brancovenesc si influentele stilului renascentist, germanic si baroc. 

Cunoscuta si sub numele de Casa Poporului, constructia surprinde prin opulenta celor peste 1000 de incaperi. De la mobilier din lemn masiv si usi sculptate, la coloane de marmura, de la lustre de cristal, la draperii din matase si covoare imense, aceasta atractie turistica reprezinta un univers al luxului si al extravagantei in care merita sa zabovesti cateva ore. 

Muzeul Taranului Roman

Daca te numeri printre persoanele interesate sa afle mai multe despre evolutia artei populare, atunci iti sugerez sa adaugi, pe lista obiectivelor de vizitat din Bucuresti, Muzeul Taranului Roman. Aceasta atractie include cea mai bogata colectie de obiecte traditionale din Romania, unde turistii pot admira expozitii de ceramica, tesaturi, costume populare, obiecte sculptate, mobilier si icoane. Celor curioase sa afle mai multe despre arta din timpul regimului comunist, le sugerez sa viziteze Muzeul de Iconografie Comunista, aflat in incinta Muzeului Taranului Roman. 

Centrul Istoric

Cu siguranta, Centrul Istoric este una cele mai indragite si cochete zone din Bucuresti, un loc impanzit de cladiri construite in stil neoclasic si neobaroc, la parterul carora vei gasi numeroase terase ademenitoare, cafenele, restaurante si magazine. O plimbare pe stradutele intortocheate si foarte populate ale Centrului Istoric iti da impresia ca ai facut o calatorie in timp si ca te afli in Bucurestiul de altadata. Cea mai cunoscuta strada pe care trebuie sa ajungi este Lipscani. Aici se afla si Hanul cu Tei, o cladire impresionanta care a fost construita inca din anul 1833.

  Parcul Herastrau

Daca iti plac plimbarile in aer liber si adori sentimetul pe care il ai cand esti inconjurata de natura, atunci ar trebui sa alegi un parcul Herastrau, cladit pe malul lacului cu acelasi nume inca din aul 1936. Daca alegi sa iti petreci aici o zi, cu siguranta nu te vei plictisi, pentru ca, pe langa plimbarile cu vaporasul, barca sau hidrobicicleta, poti juca tenis sau poti vizita Acvariul Herastrau. Nu in ultimul rand, vei putea sa admiri Arcul de Triumf.

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa

Posesorul unor impresionante colectii stiintifice, Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa se incadreaza cu usurinta in categoria obiectivelor din Bucuresti care trebuie vizitate, muzeul numarand 2 milioane de exemplare de nevertebrate si vertebrate. Expozitiile permanente se pot lauda cu obiecte care variaza de la roci si minerale impresionante prin forma si culoare, pana la infricosatorul schelet de Deinotherium gigantissimum. Celor interesate de o colectie cel putin bizara, le recomand sa viziteze expozitia temporara „The Human Body”, aflata in premiera in Romania. Gadzuita de Muzeul Antipa, colectia numara 200 de corpuri umane si va putea fi vazuta pana pe 30 iunie 2013.

Gradina Botanica Dimitrie Brandza

Bogata in plante vii sau conservate, Gradina Botanica poate fi cu usurinta inclusa pe lista celor mai frumoase locuri de vizitat din Bucuresti. O plimbare in aceasta gradina incepe cu sectoarele exterioare care cuprind plante rare, mediteraneene, colectia de tradafiri si populara colina a coniferelor. Colectiile sectoarelor interioare cuprind palmieri si alte plante inalte, specii de orhidee de o frumusete rapitoare sau plante suculente si cactusi. Complexul include si Muzeul Botanic si Herbarul Central unde se gasesc 22 de biotopuri. 

Arena Nationala

 Arena Națională, cunoscută printre localnici și ca Stadionul Național, este un stadion de fotbal din BucureștiRomânia, pe care se dispută meciurile echipei naționale de fotbal, finala Cupei României și meciul din Supercupa României. Cu o capacitate de 55.600 de spectatori, este cel mai mare stadion din țară[8] și primul stadion de elită UEFA din România, succedat de Cluj Arena. Construcția arenei al cărei proprietar este Primăria Municipiului București a fost finalizată în 2011, având un cost total de aproximativ 234 mil. €.

În 2012 arena a găzduit Finala UEFA Europa League, aceasta fiind prima finală europeană găzduită de România.

Stadionul are o suprafață de 108.000 m² și o înălțime de șase etaje. Construcția include un garaj subteran cu 200 de locuri de parcare,40 de loje a câte 12 locuri, săli de conferințe și restaurante.

Capacitatea este de 55.600 de spectatori, din care 20.000 la tribuna I și 364 pentru presă, cu pupitre individuale.[10]

De asemenea stadionul are 94 de căi de acces, ceea ce permite ca evacuarea spectatorilor să se poată realiza în 20 de minute. Arena mai este dotată și cu un cub video, situat deasupra centrului terenului, echipat cu 4 ecrane de 30 m² fiecare.